Skor för ont i ryggen

Skor för ont i ryggen

Här kan du läsa mer om orsakerna till ryggsmärta och hur GaitLine-skor kan hjälpa till att lösa problemet.

Foten och ryggen är delar av samma kinetiska kedja. "Kinetisk kedja" syftar på hur muskler och leder samverkar i hela kroppen för att producera rörelser. Vissa av muskelkedjorna är kontinuerliga från foten och hela vägen upp till huvudet. Faktum är att fotens rörelser styr rotationer i ben och leder i hela kedjan. Fotens betydelse för din rygghälsa kan således vara stor.

8 av 10 kunder rapporterar mindre ryggsmärta efter kort tids användning.

Vad är sambandet mellan foten och smärtor i ryggen?

När du går eller springer rullar foten både framåt och lite inåt (lite inåt = normalpronation). Pronationsrörelsen i foten hjälper till att minska stötar från marken och lagra elastisk energi för vidare framdrivning.

Men om foten rullar för mycket inåt (överpronation) skapas obalanser i den kinetiska kedjan. Överpronation kan således orsaka felbelastningar, smärtor och skador i både bäcken och rygg.

Hur kan GaitLine hjälpa mot ryggsmärtor?

Det finns tre faktorer i GaitLine-skonens sulkonstruktion som bidrar till att optimera den kinetiska kedjan och minska ryggsmärta:

Sulan balanserar hälbenet när hälen möter trycket från underlaget. Det säkerställer en god fotledsrörelse. Detta har en positiv effekt på ledrörelser i hela den kinetiska kedjan, inklusive ryggradslederna.

Sulkonstruktionen stöder fotbågen i mellanfoten. Detta minskar stress i viktiga muskelkedjor upp till bäcken och korsrygg.

GaitLine-tekniken skapar fotbalans. När foten bär kroppsvikten på ett balanserat sätt förbättras samverkan i den kinetiska kedjan. Bra fotbalans kan minska ryggsmärtor.

8 av 10 kunder rapporterar mindre ryggsmärta efter kort tids användning.

Se vårt utbud av skor för ont i ryggen
Change Location