Skor för ömma knän

Skor för ömma knän

Har du ömma knän och undrar vad du kan göra för att lindra smärtorna? Orsaken till knäproblem kan bero på felaktiga fotrörelser. Lär dig mer och se vårt utbud av skor för ömma knän här.

Ömma knän kan vara otroligt besvärliga. Det begränsar rörelsefriheten, träningsaktiviteter och deltagande i sociala sammanhang. Därför är det viktigt att ta hand om knäna för att undvika förslitningsskador och smärta.

8 av 10 GaitLine-användare rapporterar förbättring efter kort tids användning.

Vad orsakar ömma knän?

Det kan finnas många olika orsaker till knäsmärta, till exempel akuta skador eller trauman. Men ofta uppstår knäsmärtor som följd av repetitiva felbelastningar.

Foten och knäet ligger nära varandra i den kinetiska kedjan. "Kinetisk kedja" syftar på hur muskler och leder samverkar i hela kroppen för att producera rörelser. Faktum är: fotens rörelser styr rotationer i knäleden genom fotledens rörelser. Dessutom finns det flera muskler som samspelar mellan foten och knäleden. Det är lätt att förstå att foten kan vara en central orsaksfaktor för smärta och besvär i knäna.

Felaktiga skor kan bidra till att förvärra smärtan. Till exempel kommer skor som leder foten in i överpronation (en överdriven inåtrullning av foten) att få benet att rotera inåt också och orsaka en ogynnsam vridning i knäleden.

Hur kan GaitLine hjälpa mot ömma knän?

GaitLine är utformad för att balansera foten genom steget i kombination med optimalt stöd och dämpning. Detta minskar problemet med felbelastning i knäna.

Prova dem själv för att uppleva en helt ny känsla av stöd och balans för foten.

Perfekta skor! En helt ny upplevelse med stöd under foten, inga ont i knäna efter promenad! –Ellen

"Skor med bra stötdämpning och stabilitet kan minska knäsmärtor och förbättra funktion" - The impact of footwear on knee pain on people with osteoarthritis: a systematic review and meta-analysis. av H.J. Mens, J.Barr och K.L. Brown

Se vårt utbud av skor för ömma knän
Change Location