Om oss

Som tidigare balettdansör har Håvard Engell byggt upp en unik praktisk erfarenhet av människans motorik och kroppens sensoriska system. Han har studerat och senare verkat som coach vid idrottscentret Olympiatoppen i Oslo. Där har han varit ansvarig för teknik, balans och skadeprevention inom drygt 30 olika idrotter och har utvecklat en passion för balans och gång. 

Hans nyfikenhet och intresse för människors välbefinnande fick honom att undra varför det inte fanns några balanskorrigerande skor på marknaden. Han fick då en idé om helt ny typ av sula och det var så GateLines resa inleddes.

Håvards mångåriga passion för balans och gång ledde, via vetenskap och OS-medaljer, till att han och hans son, varumärkesexperten Andreas Engell, tillsammans började utveckla en revolutionerande skosuleteknik, speciellt avsedd för fotgängare i stadsmiljö – en bekväm sneakerssula. Resultatet?

En helt ny typ av sko som designats med fokus på foten och med en strävan att skapa världens bekvämaste sko, en sneaker som optimerar kroppens förutsättningar.

 

Världens mest bekväma sneakers

Läs mer om tekniken
Change Location