Vi är inte gjorda för att gå på asfalt och betong

Vår kropp trivs bäst i naturen, på ojämnt och varierat terräng. I vår urbaniserade vardag går vi mest på hårda och platta underlag. Detta är inte miljö som människor är skapade för. Det kan leda till smärta och obehag i fötter, knän och rygg.

70% av den information som hjärnan behöver för att koordinera stabilitet och balans i kroppen kommer från våra fötter.

Foten är kroppens fundament och påverkar hållningen och vårt välmående, ända upp till huvudet. Felställningar i foten kan skapa obalanser och leda till felbelastningar i fötter, knän och rygg. God fothälsa är avgörande för en sund hållning och för att undvika muskel- och skelettproblem. Därmed kan valet av skor påverka den allmänna hälsan. Avsnittet nedan visar de vanligaste felställningarna i foten.

GAITLINE-SKORNA LÖSER PROBLEMET

GaitLine är en norsk skotillverkare som utvecklar och tillverkar avancerade, teknologiska skor. Vi använder vår patenterade Sensory GaitLine Technology i alla våra produkter. SGL-teknologin är uppbyggd av tre huvudelement som balanserar foten och steget, vilket främjar ett naturligt gångsätt och stöder en sund fotställning på hårda och platta underlag. Detta resulterar i en positiv kedjereaktion uppåt i kroppen, där en god fotställning kan bidra till en bättre hållning och minskad belastning på fötter, knän och rygg, vilket leder till bättre allmän fysisk hälsa och prestation.

Dokumenterad effekt

Vi engagerade IPSOS MMI för att fråga våra kunder, fungerar verkligen skorna?


8 av 10 kunder svarade att GaitLine hade en positiv inverkan på deras fysiska hälsa och prestation i vardagen, och upplevde mindre obehag efter en dag i GaitLine jämfört med andra skor.


9 av 10 kunder med fotproblem upplevde mindre smärta i fötterna. Smärta i fötterna inkluderar till exempel plantar fasciit, hälsporre och hallux valgus.


8 av 10 upplevde mindre smärta i fötter, knän och rygg.

Läs mer om undersökningen

Kundomdömen

"Känner inte längre av min överpronation. Har 5 par."

-Charlotte (översatt från norska)

"Jag har redan slitit ut två par GaitLine-skor, och nu var det dags för ett tredje par. Jag har stora problem med fötterna, bäckenet och korsryggen, men dessa skor hjälper mig, och faktiskt är de de enda skorna jag kan gå i utan att snabbt behöva ta av dem på grund av smärta. En utmärkt sko. Kanske skulle hälen kunna vara lite högre."

Helen
Change Location