PÅ GRUND AV HÖG EFTERFRÅGAN MÅSTE DET FÖRVÄNTAS 3-4 DAGARS EXTRA LEVERANSTID I FÖRHÅLLANDE TILL NORMAL TID.

GAITLINES SENSORY (SGL) TEKNOLOGI

bäst i naturen

Vår kropp trivs bäst i naturen, på ojämnt och varierat terräng. I vår urbaniserade vardag går vi mest på hårda och platta underlag. Detta är inte miljö som människor är skapade för. Det kan leda till smärta och obehag i fötter, knän och rygg.

Foten är kroppens fundament

Foten är kroppens fundament och påverkar hållningen och vårt välmående, ända upp till huvudet. Felställningar i foten kan skapa obalanser och leda till felbelastningar i fötter, knän och rygg. God fothälsa är avgörande för en sund hållning och för att undvika muskel- och skelettproblem. Därmed kan valet av skor påverka den allmänna hälsan. Avsnittet nedan visar de vanligaste felställningarna i foten.

70% av den information som hjärnan behöver för att koordinera stabilitet och balans i kroppen kommer från våra fötter.

GaitLine-skorna löser problemet

GaitLine är en norsk skotillverkare som utvecklar och tillverkar avancerade, teknologiska skor. Vi använder vår patenterade Sensory GaitLine Technology i alla våra produkter. SGL-teknologin är uppbyggd av tre huvudelement som balanserar foten och steget, vilket främjar ett naturligt gångsätt och stöder en sund fotställning på hårda och platta underlag. Detta resulterar i en positiv kedjereaktion uppåt i kroppen, där en god fotställning kan bidra till en bättre hållning och minskad belastning på fötter, knän och rygg, vilket leder till bättre allmän fysisk hälsa och prestation.

Dokumenterad effekt

Vi engagerade IPSOS MMI för att fråga våra kunder, fungerar verkligen skorna?


8 av 10 kunder svarade att GaitLine hade en positiv inverkan på deras fysiska hälsa och prestation i vardagen, och upplevde mindre obehag efter en dag i GaitLine jämfört med andra skor.


9 av 10 kunder med fotproblem upplevde mindre smärta i fötterna. Smärta i fötterna inkluderar till exempel plantar fasciit, hälsporre och hallux valgus.


8 av 10 upplevde mindre smärta i fötter, knän och rygg.

Erfarenhet, forskning och innovation

Grundaren av GaitLine, Håvard Engell, fick sin expertis som professionell balettdansare och sedan som tränare vid Olympiatoppen.

Vid Olympiatoppen var han ansvarig för teknisk prestation, balans och skadeförebyggande åtgärder inom 30 olika idrotter. Håvard är världsberömd för sin kunskap om balans och gång, en erfarenhet som han har integrerat i sitt eget skomärke, GaitLine. Teknologin i skon bygger på biomekanisk och neurologisk forskning och utgår från hur foten rör sig genom hela gångcykeln.