✓ Fri frakt över 1500 kr ✓ 30 dagars bytesrätt ✓ Fri retur*

Ignite PRO

Upplev vårt nya skummaterial i mellansulan

IGNITE PRO startade som ett projekt för att utveckla en lättare sko med mer dämpning och respons. Med ambitionen att skapa en unik promenadupplevelse och ge en positiv hälsoeffekt, där livslängd och framtida återvinning var nyckelfaktorer.

Ultralätt sko med lång livslängd

Efter 2 år av nära samarbete mellan teamet på GaitLine, vår fabrik, designstudion Permafrost, 3D-designers på Pivot Product Design och alpinisten Aleksander Aamot Kilde, är vi stolta över att lansera vår världsnyhet. IGNITE PRO – vårt nya material  i mellansulan som finns i skomodellerna World Cup Pro och Advance PRO. Skor som måste upplevas till fots! 

IGNITE PRO är tillverkad av Termoplast Elastaner, som har den kemiska förkortningen TPE. Den är granulerad, vilket innebär att sulan sätts ihop av tusentals små kulor och med hjälp av ånga får den sin färdiga form. Fördelen med ånga är att man inte behöver använda ytterligare kemikalier i sulorna. Förutom en mer miljövänlig produktion är IGNITE PRO-materialet även 100 % återvinningsbart. Tyvärr finns det i dagsläget ingen lösning för återvinning av skosulor, men vi är redo för framtida lösningar för detta. 

Extremt bekväm med unik rebounce

• 74 % rebounce mäts genom att tappa en metallkula på sulan. Höjden kulan får efter att den lämnat sulan ger rebounce-effekten i materialet. 74 % är samma rebounce som uppmättes i Pebax.

• 30 % längre livslängd jämfört med standard EVA.

• 30 % lättare i förhållande till PU, som är sulmaterialet GaitLine har använt i alla skor fram till denna lansering.

• Drop från häl till framfot är 6 mm.

Sulan består av 4 komponenter. Det är mellansulan, nylon shank, filler (extra dämpningsmaterial) som ligger ovanför shank och slutligen yttersulan med vår karaktäristiska arch roller.

Den här skon tål verkligen att du går hur långt som helst. Fungerar särskilt bra på asfalt och andra hårda ytor. Att gå har aldrig känts bättre! 

#WeAreWalkers