SKONS FÖRDELAR

Världens skönaste promenadskor?

Alltför många lider av idrotts- och belastningsskador i fötter, knän och rygg. Forskningen har länge försökt hitta lösningar på löpnings- och gångrelaterade skador, men ingen har knäckt nöten. Förrän nu. GaitLine säger sig ha utvecklat "världens bekvämaste promenadsko". För många betyder detta en lätt sko med bra dämpning, men GaitLine har skapat en sko som bidrar till att optimera fotens och kroppens rörelser. För att kunna hävda att detta är världens bekvämaste sko anlitade GaitLine IPSOS MMI (globalt ledande på marknadsundersökningar) för att fråga kunderna om skorna verkligen fungerar.

 1034 intervjuer genomfördes

 68% kvinnor och 32% män 

 90% i åldern 35+

• Kunderna hade använt skorna i 3–12 månader 

Resultaten var överväldigande

8 av 10 kunder svarade att GaitLine hade en positiv påverkan på deras fysiska hälsa och prestationer i vardagen, samt att de upplevde färre besvär efter en dag med GaitLine jämfört med andra skor.

9 av 10 kunder med fotproblem upplevde mindre smärta i fötterna. Plantar fasciit, hälsporre och hallux valgus är exempel på sådant som kan orsaka fotsmärtor.

8 av 10 upplevde minskad smärta i fötter, knän och korsrygg.

9 av 10 tycker att GaitLine är sköna att stå och gå i och att skorna har en skön passform.

9 av 10 skulle rekommendera GaitLine till vänner och kollegor.

SGL-tekniken hjälper kroppen att gå på rätt sätt.

GaitLines huvudmål är att bidra till att du får en bra gångstil och kan hålla dig frisk. Att gå rätt innebär att du har ett rörelsemönster som inte bara är skonsamt för foten, utan även för resten av kroppen. GaitLine ger en omedelbar känsla av balans. När vi går på ett hårt och plant underlag behöver vi skor som lämpar sig för det. GaitLine aktiverar och stödjer mellanfoten. Skon korrigerar aktivt hälbenets position och balanserar foten genom hela steget. Det påverkar hela kroppshållningen och optimerar kroppens funktion.

LÄS MER OM TEKNIKEN

Ett norskutvecklat skomärke

Grundaren Håvard Engell är tidigare professionell balettdansör och har jobbat i 15 år på Olympiatoppen i Oslo med ansvar för teknik- och rörelseanalys. Genom att jobba nära norska landslagsidrottare som tagit tiotals OS-guld har han fått en unik kompetens när det gäller fotens betydelse för en optimal idrottsprestation. De bästa idrottarna och balettdansarna har en unik medvetenhet kring fötterna och fotens betydelse för prestationerna, och hur man enklare uppnår balans och symmetri i hela kroppen.

LÄS HISTORIEN BAKOM GAITLINE
Change Location