Därför använder jag GaitLine

"Under många år som toppidrottare har belastningen på min kropp varit extrem. Jag är helt beroende av att mina fötter, knän och rygg fungerar till 100 %. När jag inte tränar behöver jag en sko som balanserar foten optimalt för minsta möjliga slitage på kroppen. GaitLine är den enda skon som gör just det." – Aleksander Aamodt Kilde, norsk alpin skidåkare

Samarbete A. Kilde x GaitLine 

Som toppidrottare och en av världens snabbaste utförsåkare, tränar Aleksander hårt, vilket är krävande. I samband med smärtor i nedre delen av ryggen för några år sedan, tipsades han om GaitLine och skorna hade, efter några veckors användning, mycket god effekt på ryggen.

Hemligt vapen för att jaga hundradelar

GaitLines grundare Håvard Engell var tränare på Olympiatoppen i Oslo i 15 år, där han specialiserade sig på teknik, balans och skadeförebyggande träning för över 30 olika idrotter. Han använde denna expertis inom balans och gång till sitt skomärke GaitLine. Tillsammans med alpinisten Aleksander Aamodt Kilde samarbetade han med universitetet Oslo MET för att undersöka förhållandet mellan sensoriska receptorer i fötterna och hjärnaktivering inom alpin skidåkning.

Skor med unik gå-upplevelse

Aleksanders intresse för GaitLine och den unika SGL-teknologin ledde till samarbete och utvecklingen av World Cup PRO-skon, en lättare sko med mer dämpning och respons som ger en unik gå-upplevelse och positiva hälsoeffekter. Livslängd och återvinning var också centrala faktorer i projektet.

Unik dämpning

Efter två års nära samarbete mellan Håvard Engell, Aleksander Aamodt Kilde och chefsdesignern Petter Nordbø vid industridesign-studion Permafrost, lanserades Ignite PRO, ett revolutionerande material i mellansulan med 74 % respons.

Ignite PRO

World Cup PRO

"Äntligen min egen signatursko – ultralätt med extrem dämpning! GaitLine har hjälpt mig att bli av med ryggsmärtor och hålla min kropp skadefri utanför träning. Att välja GaitLine-skor istället för ryggproblem är enkelt – det fungerar och jag kan verkligen känna skillnaden!" – Aleksander Aamodt Kilde

World Cup PRO

GaitLine™ är ett norskt skoföretag som har specialiserat sig på innovativa och avancerade skor. Våra produkter är baserade på den patenterade Sensory GaitLine Technology™, en sulkonstruktion som optimerar viktfördelningen i foten under stående och gång.

Change Location