Effekten av GaitLine

9 av 10 upplever positiv effekt

Genom omfattande forskning har vi utvecklat en sko som stöder och balanserar foten på ett helt unikt sätt. När du tar på dig ett par GaitLine-skor känner du effekten omedelbart.

Förhållandet mellan foten och kroppen

Du går i genomsnitt 6000 steg varje dag. Det är över 2 000 000 steg om året. De flesta av dessa steg tas på hårda och platta underlag. Varje steg påverkar lederna och musklerna i hela kroppen.

Foten bär ensam hela din kroppsvikt

Om din fot rör sig felaktigt kan det ha en negativ effekt som sprider sig uppåt i kroppen. Med en dålig fotställning riskerar du belastningsskador i fötter, knän, höfter och rygg.

Därför har vi utvecklat GaitLine

GaitLine-skor är designade för att hjälpa dig att uppnå en mer naturlig gång genom att stödja fotens naturliga rörelsemönster. Skorna har en unik sula som är utvecklad för att balansera foten och ge bättre stabilitet och samverkan i hela kroppen när du står och går.

GaitLine korrigerar foten, balanserar kroppen och minskar belastningsskador.

Sensory GaitLine (SGL)

GaitLine använder en patenterad teknologi som kallas Sensory GaitLine Technology, som består av speciella sulor utformade för att stimulera fotens sensoriska celler på ett specifikt sätt. Detta leder till ökad medvetenhet och kontroll över dina fotrörelser när du går.

Naturlig rörelse

Sulorna har en speciell geometrisk form som är utvecklad för att stödja fotens ben och leder på ett naturligt sätt samtidigt som de ger bra stötdämpning och en omedelbar effekt.

Erfarenhet, forskning och innovation

Grundaren av GaitLine, Håvard Engell, fick sin expertis som professionell balettdansare och sedan som tränare vid Olympiatoppen.

Vid Olympiatoppen var han ansvarig för teknisk prestation, balans och skadeförebyggande åtgärder inom 30 olika idrotter. Håvard är världsberömd för sin kunskap om balans och gång, en erfarenhet som han har integrerat i sitt eget skomärke, GaitLine. Teknologin i skon bygger på biomekanisk och neurologisk forskning och utgår från hur foten rör sig genom hela gångcykeln.

Läs mer

Fysioterapeutens favoritsko

"GaitLine är en sko jag rekommenderar till alla. Den har en stödjande sula, är bekväm och användarvänlig. Mina kunder upplever att skorna kan minska och förebygga muskel- och skelettplågor." - Fysioterapeut Marthe

9 av 10 GaitLine-kunder anser att skon har en positiv påverkan på deras vardag

Med överväldigande resultat

Vi anlitade IPSOS MMI för att fråga våra kunder om skornas funktionalitet i verkligheten. 

8 av 10 kunder svarade att GaitLine hade en positiv inverkan på deras fysiska hälsa och prestation i vardagen, och de upplevde mindre problem efter en dag i GaitLine jämfört med andra skor. 

9 av 10 kunder med fotproblem upplevde mindre smärta i fötterna. Smärta i fötterna kan exempelvis vara plantar fascitt, hälsporre och hallux valgus. 

8 av 10 kunder upplevde mindre smärta i fötterna, knäna och ländryggen.

Läs mer

Kundomdömen

"Jag har haft många Gaitline-skor genom åren och det är det enda skomärket jag kan använda i timmar på hårda underlag utan att bli trött eller få ont i ryggen. Oersättliga :) Dessutom har den här modellen (Motion retro) en fantastisk, cool design!"

– Ellen

"De bästa skorna jag någonsin har haft. Jag använder storlek 36 och har hallux valgus, vilket gör att jag får ont väldigt snabbt. Jag är också sjuksköterska och går mycket. För första gången på 44 år köpte jag skor som passar perfekt och jag har inte ont alls. Rekommenderar från hela mitt hjärta."

– Maja

Change Location