✓ Fri frakt över 1500 kr ✓ 30 dagars bytesrätt ✓ Fri retur*

Fysioterapeutens favoritskor

Innan Marthe Strandbakke upptäckte GaitLine-skor saknade hon ett vardagsskor som kunde stå emot den hårda ytan som kroppen utsätts för, både för henne själv och framför allt för hennes patienter. Strandbakke är privatpraktiserande fysioterapeut och undervisar i anatomi. Här berättar hon om sina favoritskor, som hon anser gör det lättare för människor att få en mer aktiv vardag och en sundare kropp.

En sko som minskar och förebygger besvär

Som fysioterapeut möter Strandbakke många som söker en nöjd kropp utan smärta och besvär. För att hjälpa patienterna, vare sig det handlar om att förebygga besvär eller långsiktig förbättring av smärta, försöker Strandbakke ge patienterna verktyg som medför snabba förändringar i vardagen. Ett av de verktygen hon ofta föreslår är GaitLine-skon."Oavsett om du går lite eller mycket, är GaitLine en sko som jag rekommenderar till alla – eftersom den har en robust sula, är bekväm, användbar och framför allt kan den minska och förebygga muskel- och skelettbesvär." Hon förklarar att GaitLine-skon omedelbart förbättrar fotens rörelse, vilket resulterar i att vi bär kroppen optimalt när vi står och går. På detta sätt kan skorna bidra till att minska och förebygga besvär, inte bara i foten utan också i resten av kroppen.

Tips för mer rörelse i vardagen

Strandbakke kommer också med en annan rekommendation: Rör dig mer! Många kämpar med tidsbrist och tycker det är svårt att hålla kroppen aktiv i en hektisk vardag. Ändå anser fysioterapeuten att detta är något vi alla bör sträva efter.

"Folkhälsomyndighetens rekommendation om 30 minuters fysisk aktivitet dagligen är något jag uppmanar både familj, vänner och patienter att följa."

Det är fullt möjligt att implementera detta i en hektisk vardag genom små förändringar som ökar vardagsmotionen, berättar hon. Ta korta promenader, välj trappor istället för hiss, och gå till och från jobbet om du har möjlighet. Själv använder hon GaitLine på jobbet och när hon rör sig till och från aktiviteter.

"Eftersom min vardag är aktiv är jag beroende av en sko som ger mig bästa möjliga stötdämpning och vila för fötterna. GaitLine är mitt klara förstaval."

När man väljer bra skor är kroppen mer nöjd, och det är lättare att fatta flera aktiva beslut, anser Strandbakke. Med GaitLine på fötterna kan aktiviteten både öka och förbättras, och det är bra för folkhälsan!

Fysioterapeutens favoriter från GaitLine

Fysioterapeuten har testat flera modeller från GaitLine och delar här några av sina absoluta favoriter!

För inomhusaktiviteter som arbete på hårda golv, antingen som lärare eller behandlare, föredrar hon den lätta och luftiga modellen Track Knit, här visad i färgen Chocolate/White.

Under vinterhalvåret är det stöveln Silver Mid TRX som gäller. Denna vintersko finns i flera färger, både för damer och herrar. Strandbakke växlar mellan att använda den färgglada varianten i beige och den mer nedtonade varianten i mörkbrun.

Fysioterapeut Marthe Strandbakke går langs vei på vinterstid med brune Silver Mid GaitLine sko på

Om Marthe Strandbakke

"I dag jobbar jag på Nydalen Kiropraktik och Fysioterapi i Oslo, efter att ha blivit auktoriserad fysioterapeut år 2016. Jag har jobbat på kliniken sedan dess, med min bakgrund från utbildning i Köpenhamn. Innan jag blev fysioterapeut, var jag en aktiv idrottsutövare, främst inom handboll och fotboll. Jag har också utbildat mig till muskelterapeut hos Axelsons år 2010, personlig tränare 2011 och kostvägledare 2012."

Varför är skon så bra?

Svaret ligger i att GaitLines sul-teknologi rättar till fotens position och rörelse när du står och går. Detta påverkar resten av kroppen.

Läs mer om effekten